Förvaltarbrevet v.5

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Här är din veckodos av förvaltarbrevet, en sammanställning av vilka aktier Sveriges bästa investerare har köpt eller rekommenderat under veckan!

Mats Qviberg – Investment Öresund AB

Qviberg är ordförande och Investment Öresund ABs störta ägare. Öresund är ett investmentbolag som förvaltar en koncentrerad aktieportfölj inriktad på svenska värdepapper med en långsiktig investeringsprofil. Flera av portföljbolagen har ägts i över ett decennium.

I sista kvartalet för 2018 har Qviberg ökat i Bulten, bolaget har länge varit ett av Öresunds kärninnehav i portföljen och nu väljer Öresund att öka exponeringen.

Björn Henriksson & Mats Andersson – Nordea småbolagsfond

Nordeas småbolagsfond är en prisbelönt fond förvaltad av Björn Henriksson och Mats Andersson. Den sistnämnda brukar ofta nämnas som en av Sveriges absolut bästa stockpicker. Anderssons var bland annat tidig investerare Fenix outdoor.

Enligt fondens senaste uppdatering har förvaltarduon tagit in fastighetsbolaget Nyfosa som nytt innehav i fonden, samtidigt har fonden också ökat i det befintliga innehavet Coor Service management, som efter köpet är fondens största innehav. Förvaltarna har också köpt aktier i Addnode.

Torgny Prior & PO NillsonPriorNilsson

PriorNilsson är en svensk hedgefond, förvaltad av Torgny Prior och PO Nilsson. Fondbolaget har tre olika Sverigeinriktade fonder; Sverige Aktiv, Idea och Realinvest. Förvaltarduons äldsta och största fond, Sverige aktiv, har ett imponerade track record som lyckats avkasta bättre än jämförelseindex på både tre, fem och tio års sikt. Samtliga tre fonder förvaltas av Torgny och PO själva.

PriorNillssons fond Ideal, som är fondbolagets bäst presterande fond har i och med senaste portfölj uppdateringen köpt aktier i BrinovaCorem Property GroupNyfosaKlövern och SCA.

Oskar Karlsson – Handelsbanken Sverigefond

Oskar Karlsson är portföljförvaltare av Handelsbankens Sverigefond sedan tre år tillbaka. Oskar tenderar att investera i både stora och små svenska bolag.

Under veckan har fonden ökar i det befintliga innehavet Bufab, fonden äger nu 5% av bolaget efter transaktionen.

Ulf Hedlundh – Svolder

Svolder är ett investmentbolag som huvudsakligen placerar i noterade svenska små och medelstora företag.

Under veckan har Svolder ökat i det befintliga innehavet ITAB. Efter transaktionen äger bolaget 5,8 miljoner aktier vilket gör Svolder till ett av ITABs största ägare.

Som vanligt, kom gärna med feedback på Twitter eller Facebook. Vilken del av veckobrevet gillar ni mest? Vilken del tycker ni är onödig eller för långt, eller kanske för kort? Har ni andra förslag? Återkom gärna! Skicka mig en Tweet, ett mail ([email protected]) eller skriv på Facebook!

 

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.