Bästa utdelningsaktier USA

Uppdaterad:

Oavsett om det är hög – eller lågkonjuktur är det oftast klokt av investerare att äga ett par högutdelare i portföljen. Dels för att öka kassaflödet, dels för att ytterligare diversifiera aktieportföljen.

Den starka amerikanska börsen har dock gjort att direktavkastningen från aktier minskat, mätt i procentuella tal i alla fall.

Läsartips: Läs vårt omdöme av Tin Fonder nya teknikfond 

I listan nedanför lyfter jag fram tre amerikanska aktier som alla har en relativt hög utdelning, stark balansräkning och goda framtidsutsikter. Här är min lista!

Tre amerikanska högutdelare 

  • At&T – AT & T är ett amerikanskt telekombolag. Enligt tidningen The Motley Fool borde AT&T kunna fortsätta dela ut mycket pengar, eftersom verksamheten genererar väldigt mycket fritt kassaflöde.
  • Exxon Mobil – Är ett gas- och oljebolag. Bolaget utforskar, producerar och transporterar råolja och naturgas samt övriga petroleumprodukter.
  • Altria Group – Är en amerikansk producent av tobaksvaror. Inom koncernen återfinns ett flertal kända varumärken som Marlboro och Black & Mild, där verksamheten styrs utifrån flertalet bolag med vardera affärsinriktning.

Du handlar enklast aktierna och fonderna vi nämner i denna artikel hos Avanza och/eller Etoro

Tips:
Öppna konto gratis hos Avanza.se och Etoro.com/sv så kan du handla aktier courtagefritt. Hos Avanza får du ha max 50 000 kr på ditt konto för att handla aktier courtagefritt men hos Etoro är det obegränsat. Hos Etoro kan du dessutom handla med & utan hävstång i råvaror, index, valutor osv på stora delar av världens marknader.

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Andra populära amerikanska högutdelande aktierna 

Den amerikan börsen är hemmet för många av de mest populära högutdelande aktier i  världen. Bolag som har hundratusentals aktieägare runt om i världen som ser ett värde i att få utdelningar betalade i dollar, världens starkaste valuta. Här är tre mycket populära högutdelande amerikanska aktier.

  • Philip Morris International –  Är ett klassiskt val för utdelningsjägare och en av de mest populära aktierna. Företaget säljer både alkohol och cigaretter vilket kanske inte är det bästa för dig, men efterfrågan på produkterna är stabila
  • Moelis & Company –  Moelis, är ett finanshus. Företaget är en oberoende operatör som erbjuder rådgivningstjänster till företag, finansiella institutioner och regeringar.
  • Omega Healthcare Investors – Är en fastighetsinvesteringsfond som är mycket populär både i Sverige och USA.

Populära amerikanska fonder

  • Vanguard U.S. 500 Stock Index fond – En av de första kommersiella indexfonderna från fondbolag Vanguard. Fonden följer Standard and Poor’s 500 Index.
  • Fidelity America Fund – En mycket uppskattad amerikans fond från fondbolaget Fidelity. Fonden investerar i stora och medelstora bolag på den amerikanska börsen.
  • SPP aktiefond USA – Den populäraste amerikanska aktiefonden i Sverige är SPP aktiefond USA.

Erbjudande:
Hos både Avanza.se & Nordnet.se behöver du inte betala några fondavgifter överhuvudtaget så länge du har under 50 000 kr i samlat sparande på kontot. För att utnyttja deras erbjudanden till max kan du öppna konto hos båda aktörerna. Då slipper du fondavgifterna för ett dubbelt så stort investerat belopp.

Det är gratis att öppna konto hos både Avanza och Nordnet

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.