Spiltan Fonder – 9 bästa fonderna från Spiltan fonder

Om du letar efter en fond till ditt privata sparade eller till din pension har troligtvis Spiltan Fonder något för dig.

Fondbolaget, som grundades av PH Börjesson har under 2000-talet, har blivit ett folkärt fondbolag. Några av de mest kända fonder är deras räntefond och Investmentbolagsfond, som båda har flera hundra tusen andelsägare vardera.

Spiltan är känd för att erbjuda trovärdig och prisvänlig fondförvaltning som finns tillgänglig via det största bankerna och pensionssystemen.

Som med alla investeringar är vad du investerar i väldigt avgöra för hur väl din avkastning kommer bli.

Alla fonder har inte samma förutsättningar att maximera totalavkastning. Här är de 6 bästa fonder mätt i totalavkastning på 3 år.

1 Spiltan Småbolagsfond

Med en totalavkastning på 80% är det här Spiltans bästa fond mätt i totalavkastning på 3 år. Fonden, som tidigare hette Spiltan Aktiefond Sverige är en mycket populär och förvaltas av Pär Andersson. Några av portföljens största innehav är MIPS, Storytel och BHG Group.

savr.se har 41% rabatt på fondens förvaltningsavgift.

2 Spiltan aktiefond Investmentbolag

Spiltan fonder ab lanserade Spiltan aktiefond investmentbolag 2011, som från start varit en stor succé. Med flera hundra tusen andelsägare är det här Spiltan fonder störta framgång. I portföljen investerar förvaltaren Erik Brädström, som också är VD för Spiltan Fonder, i det största investmentbolagen i Sverige.

Portföljens störta innehav är Investor följt av Industrivärden. Du handlar fonden till lägst fondavgift, 0.27%, på savr.se

3 Aktiefond Stabil

Detta är fondbolagets tredje bästa fond mätt i totalavkastning, 56% på tre år som är bättre än ett svenskt aktieindex under samma period. I portföljen finns tillgångar som är något mer lågrisk jämfört med de två tidigare fonderna. Svenska stora industribolag, utgör en stor del av portföljen.

Savr.se har 41% rabatt på fondavgiften

4 Spiltan fonder Smålandsfond

Spiltan smålandsfond är precis vad det låter som. En portfölj med bolag som har sitt säte, eller urspring, i Småland. På tre år har avkastningen varit knappt 50%, några stora innehav i portföljen är Bufab, Thule och Fortnox, som alla har sitt säte i Småland.

Savr.se har 41% rabatt på fondavgiften

5 Spiltan fonder Global Investmentbolagsfond

Väldigt likt den svenska investmentbolagsfonden som Spiltan fonder ab har, fast istället för svenska aktier investerar de istället i globala investmentbolag.

Warren Buffetts bolag Berkshire Hathaway är det störta innehavet och är också det mest värdefulla investmentbolaget i världen. Savr.se har 41% rabatt på fondavgiften

6 Spiltan fonder Högräntefond

Det finns naturliga skäl till att den här kommer lägst ner på listan eftersom en räntefond är en defensiv investering. Spiltan räntefond är dock en av det bästa räntefonderna mätt i totalavkastning på 5 år.

En av anledningarna till att flera hundra tusen svenskar investera i fonden. Savr.se har rabatt 30% rabatt på avgiften.