Öhman Fonder – 9 bästa fonderna från Öhman fonder

Uppdaterad:

Fondbolaget Öhman fonder är en av Sveriges största fristående kapitalförvaltare. Med fristående menas att det inte är knutet till någon av de större bankerna.

Fondbolaget har aktivt förvaltade, ränte och passivt förvaltade indexfonder.

Öhman Fonder 6 bästa fonder

1. Öhman Global Growth  ★★★★★

Fonden är en global aktiefond med målsättning att uppnå högsta möjliga kapitaltillväxt givet fondens placeringsinriktning.

2. Öhman Sweden Micro Cap  ★★★★★

Fonden är en aktiefond med målsättning att uppnå högsta möjliga kapitaltillväxt givet fondens placeringsinriktning. Fonden förvaltas aktivt och hållbart.

Erbjudande:
Hos både Avanza.se & Nordnet.se behöver du inte betala några fondavgifter överhuvudtaget så länge du har under 50 000 kr i samlat sparande på kontot. För att utnyttja deras erbjudanden till max kan du öppna konto hos båda aktörerna. Då slipper du fondavgifterna för ett dubbelt så stort investerat belopp.

Det är gratis att öppna konto hos både Avanza och Nordnet

3. Öhman Sweden Micro Cap  ★★★★★

Fonden placerar i små och medelstora med tonvikt på Sverige. Fonden investerar i bolag vars börsvärde är högst en procent av det totala värdet på Stockholmsbörsen.

4. Öhman Sverige Marknad hållbara  ★★★★★

Den första passivt förvaltade fonden på listan över Öhman fonders bästa portföljer. Fonden är en aktiefond med målsättning att följa utvecklingen på den svenska aktiemarknaden. Fonden förvaltas indexnära och hållbart. Fonden består normalt av investeringar i 50-80 bolag fördelade på olika branscher.

5. Öhman Global hållbar index  ★★★★★

Den femte fonden på listan över Öhmans bästa fonder är Öhman Fonden är en aktiefond med målsättning att överträffa utvecklingen på de globala aktiemarknaderna. Fonden förvaltas aktivt och hållbart. Fonden placerar i ett koncentrerat antal globala bolag. 

6. Öhman Global hållbar index  ★★★★★

Fonden är en aktiefond med målsättning att följa utvecklingen på den amerikanska aktiemarknaden. Fonden förvaltas indexnära och hållbart. Fonden består normalt av investeringar i 350 till 400 bolag fördelade på olika branscher.

Om Öhman Fonder

Fondbolaget Öhman är det störta fristående fondbolaget i Sverige med ett dussintal egna fonder. Fondbolaget förvaltar framförallt svenska men också utländska fonder. Bland fonderna finns det både aktivt förvaltade fonder, även passivt förvaltade fonder.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.