Öhman Fonder – 9 bästa fonderna från Öhman fonder 2023

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Fondbolaget Öhman fonder är Sveriges största fristående kapitalförvaltare med 100 miljarder kronor under förvaltning. Med fristående menas att det inte är knutet till någon av de större bankerna.

fondbolaget har 25 fonder, aktivt förvaltade, ränte och passivt förvaltade indexfonder. Öhman fonders bäst presenterade fond är Öhman Global Growth som avkastat knappt 300% på fem år, vilket har gjort fonden till en av de bäst presenterade under perioden i Sverige.

I vår genomgång har vi jämfört Öhman Fonder 6 bästa fonder på tre års sikt. Högst upp på listan kommer just Öhman Global Growth.

Rabatt på fondavgiften

Tänk på att fonders avkasting avgörs av portföljens avkasting minus fondavgiften. Rabatt på fondavgiften betyder mer pengar till dig.

savr.se har kring 40% rabatt på alla fonder från Öhman och många andra fondbolag, ett utmärkt alternativt för dina investeringar.

Öhman Fonder 6 bästa fonder

1. Öhman Global Growth  ★★★★★

Fonden är en global aktiefond med målsättning att uppnå högsta möjliga kapitaltillväxt givet fondens placeringsinriktning. Öhman Global Growth har på 3 år avkastat 137% vilket är betydligt bättre

Lägst avgift på fonden hitta savr med 41% rabatt

2. Öhman Sweden Micro Cap  ★★★★★

Fonden är en aktiefond med målsättning att uppnå högsta möjliga kapitaltillväxt givet fondens placeringsinriktning. Fonden förvaltas aktivt och hållbart.

På tre år har fonden avkastat 70%. Fondens största innehav är svenska Veoneer som utgör knappt 5% av portföljen.

Lägst avgift på fonden har savr med 38% rabatt

3. Öhman Sweden Micro Cap  ★★★★★

Fonden placerar i små och medelstora med tonvikt på Sverige. Fonden investerar i bolag vars börsvärde är högst en procent av det totala värdet på Stockholmsbörsen. På tre år har fonden avkastat drygt 65%.

Lägst avgift på fonden har savr med 39% rabatt

4. Öhman Sverige Marknad hållbara  ★★★★★

Den första passivt förvaltade fonden på listan över Öhman fonders bästa portföljer. Fonden är en aktiefond med målsättning att följa utvecklingen på den svenska aktiemarknaden. Fonden förvaltas indexnära och hållbart.

Fonden består normalt av investeringar i 50-80 bolag fördelade på olika branscher På tre år har fonden avkastat drygt 50%. Fonden går att handla med 38% rabatt hos savr.se

5. Öhman Global hållbar index  ★★★★★

Den femte fonden på listan över Öhmans bästa fonder på tre år är Öhman Fonden är en aktiefond med målsättning att överträffa utvecklingen på de globala aktiemarknaderna. Fonden förvaltas aktivt och hållbart. Fonden placerar i ett koncentrerat antal globala bolag. 

Fonden går att handla med 38% rabatt hos savr.se

6. Öhman Global hållbar index  ★★★★★

Fonden är en aktiefond med målsättning att följa utvecklingen på den amerikanska aktiemarknaden. Fonden förvaltas indexnära och hållbart. Fonden består normalt av investeringar i 350 till 400 bolag fördelade på olika branscher.

Fonden går att handla med 38% rabatt hos savr.

Om Öhman Fonder

Fondbolaget Öhman är det störta fristående fondbolaget i Sverige med ett dussintal egna fonder. Fondbolaget förvaltar framförallt svenska men också utländska fonder. Bland fonderna finns det både aktivt förvaltade fonder, även passivt förvaltade fonder.

Mer från Förvaltarbrevet

Läs också vår sammanställning över Spiltan fonders bäst presterande fonder för helåret 2020. Vi ger vår bedömning om vilken av deras fonder som har bästa förutsättningar att lyckas 2021!

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.