Alla fastighetsbolag på börsen

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Svenska fastighetsbolag

Hur ser lista ut över alla fastighetsbolag på börsen 2021? vilka är de största fastighetsaktierna och bästa fastighetsbolagen på börsen? Det är frågor som vi har besvarat här! Vi har listat alla fastighetsaktier – fastighetsbolag – på börsen.

Läsartips: Mitt omdöme av Länsförsäkringars fastighetsfond

Scrolla ned för listan över alla fastighetsbolag på börsen. Att investera i fastighetsbolag har bli allt mer populärt för varje år. Vilket till viss del kan motiveras då fastigheter ger ett stabilt kassaflöde genom utdelningar, även en potentiell uppsida i värdeökning av den underliggande tillgången – alltså fastigheten. Jämför vi exempelvis med en obligation har investeraren enbart rätt till utdelningen. Du kan fördjupa dig vidare hur fastighetsaktier fungerar via exempelvis InvestoRunner.

Nedanför är listan över alla fastighetsbolag på börsen 2020. Vi vill flagga för att vi kan ha missat något av de mindre noterade bolag.

Aktierna nedan handlar du enklast hos Avanza och/eller Etoro

Tips:
Öppna konto gratis hos Avanza.se och Etoro.com/sv så kan du handla aktier courtagefritt. Hos Avanza får du ha max 50 000 kr på ditt konto för att handla aktier courtagefritt men hos Etoro är det obegränsat. Hos Etoro kan du dessutom handla med & utan hävstång i råvaror, index, valutor osv på stora delar av världens marknader.

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Lista med fastighetsbolag

Fabege – Störst inriktning återfinns inom förvaltning och utveckling av fastigheter av kommersiell karaktär. Fabege återfinns framförallt i Stockholmsområdet.

Huvudstaden – Hufvudstaden är ett av börsen största fastighetsbolag. Bolaget innehar en bred fastighetsportfölj och hyr idag ut kontors- och butikslokaler lokaliserade i större städer runtom den nordiska marknaden.

Wallenstam – Ursprungligen från Göteborg. Wallenstam är en fastighetsutvecklare. Bolaget bygger, utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter främst belägna i svenska storstadsområden.

Castellum – är också ett fastighetsbolag från Göteborg. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri.

Atrium Ljungberg – Är verksamma inom fastighetsbranschen. Visionen är att äga, förvalta och aktivt vara delaktig i utvecklingen av fastighetsbeståndet.

Sagax – fokus är främst i större kommersiella fastigheter inom sektorerna lager och industri. Störst investeringar återfinns inom den nordiska marknaden, följt av den europeiska.

Hemfosa Fastigheter – är ett fastighetsbolag. Fastighetsbeståndet utgörs av lokaler som används inom vård och omsorg, skola och förvaltning (FINNS INTE LÄNGRE PÅ BÖRSEN).

Kungsleden – är ett fastighetsbolag. Bolagets affärsidé är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner runtom i Sverige och att leverera totalavkastning till aktieägarna.

Klövern –  Bolagets investeringar huvudsakligen inriktade mot kommersiella fastigheter, lager och logistik, samt lokaler för vård, utbildning och detaljhandel.

Diös – Verksamheten är huvudsakligen inriktad mot att förvärva, förvalta och aktiva driva fastigheter runtom i Sveriges landskap.

Catena –  samarbetar med externa aktörer och utvecklar, äger och förvaltar logistikanläggningar. Fastigheterna är strategiskt placerade och återfinns inom Skandinaviens storstadsregioner

Platzer Fastigheter Holding – är en fastighetskoncern. Bolaget hyr primärt ut lokaler för kontor, industri och lager

ALM Equity – är en fastighetsutvecklare. Bolaget förvärvar, utvecklar och säljer bostadsprojekt koncentrerade inom Stockholmsområde.

Balder – är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Bolagets störst inriktning sker mot förvaltning och vidareutveckling av kommersiella fastigheter runtom den nordiska marknaden.Erik Selin är storägare.

FastPartner – är ett fastighetsbolag. Bolaget äger, förvaltar och utvecklar ett brett utbud av kommersiella fastigheter. Fastighetsportföljen är diversifierad och huvudsakligen inriktad mot större expansiva områden runtom Syd- och Mellansverige.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten.

Bonäsudden Holding – är en fastighetskoncern. Idag utgör hyresrätter den största delen av bolagets fastighetsportfölj, där hyresgästerna huvudsakligen återfinns inom kommunal- och privat sektor.

Sydsvenska Hem – äger och förvaltar fastigheter. Största delen av fastighetsbeståndet består huvudsakligen av hyresrätter och samhällsfastigheter.

Logistri – är ett fastighetsbolag för närvarande ut fastigheten Örja 1:20 beläget i Landskrona. Fastigheten är särskilt anpassad för en logistikterminal där nuvarande hyresavtal är bundet med DSV, ett globalt logistikbolag.

Link Prop Investment – är ett svenskt fastighetsbolag. Bolaget äger, förvaltar och hyr ut fastigheten Linköping Idédebatten 3 i Mjärdevi Science Park i Linköping.

Halmslätten Fastighets är ett litet fastighetsbolag som äger och förvaltat logistikfastigheterna Halmstad Vrangelsro 5:4 och Umeå Logistiken 3.

Tingsvalvet Fastighets – är ett fastighetsbolag. Bolaget bedriver idag verksamhet via flertalet dotterbolag, där affärsverksamheten inriktar sig mot ägande och vidare förvaltning av både fast och lös egendom.

Pandox – bedriver verksamhet inom hotellbranschen. Bolaget ämnar att vara en långsiktig och aktiv ägare med visionen att utveckla och hyra ut hotellfastigheter.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.