Nordea Fonder – 9 bästa fonderna från Nordea [Lista]

Uppdaterad:

Banken Nordea har ett stor utbud av egna förvaltade fonder med olika inriktningar. Aktivt förvaltade sverigefonder, globala fonder, räntefonder. Nordea har också en hel del räntefoder och indexfonder.

Utbudet är minst sagt stort och att veta vilka fonder du själv ska investera i är svårt. Jag själv undrar ibland vilka av alla hundra fonden som är bäst för just mig?

I den här listan har vi sammanfattat de 9 bästa fonderna från Nordea mätt i totalavkastning, alltså avkastningen efter avgifter, på tre år. Vi börjar med Nordea småbolag som varit Nordeas bästa fond på tre år.

Nio bästa fonderna från Nordea

1. Nordea fonder Småbolag  ★★★★★

Nordea småbolag är en aktiefond som huvudsakligen placerar i små och medelstora företag på den svenska aktiemarknaden.

2. Nordea Asian Stars  ★★★★★

Nordeas andra bästa fond är Nordea Asian Stars som investerar, precis som det låter, i asiatiska bolag.

3. Nordea Kinafond  ★★★★

Den trejde bästa bästa fonden från Nordea är deras egna förvaltade Kina-fond. Fonden investerar i bland annat Konsument, cyklisk och teknik och Industri.

4. Nordea klimatfond  ★★★

En hållbarhetsfond som investerar i förnybar energi, framförallt bolag från USA. Fonden investerar främst i aktier i företag från varsomhelst i världen. Mer specifikt investerar förvaltarna minst 75 % av fondens totala tillgångar i aktier och aktierelaterade värdepapper.

5. Nordea 1 – Emerging Stars Equity  ★★★★

Emerging Starts Equity en av de mest populära fonderna från Nordea.

Erbjudande:
Hos både Avanza.se & Nordnet.se behöver du inte betala några fondavgifter överhuvudtaget så länge du har under 50 000 kr i samlat sparande på kontot. För att utnyttja deras erbjudanden till max kan du öppna konto hos båda aktörerna. Då slipper du fondavgifterna för ett dubbelt så stort investerat belopp.

Det är gratis att öppna konto hos både Avanza och Nordnet

6. Nordea Sverige Passiv  ★★★★

Den första passivt förvaltade fonden på listan. Porföljen följer utvecklingen i OMX Stockholm Benchmark Cap, men som har möjlighet att utesluta bolag som finns på Nordeas exkluderingslista.

7. Nordea global Passiv  ★★★★

Nästa fond på listan är Nordeas globala indexfond. Portföljen har en global inriktning och investerar i bolag runt hela jorden. Största delen av portföljen är inriktad till USA. Fonden är en aktiefond som eftersträvar att generera en avkastning som motsvarar utvecklingen av jämförelseindexet. Fonden placerar i en del av bolagen i indexet. Fonden förvaltar kostnader och likviditet genom att placera i den bästa möjliga kombinationen av bolagen i jäm-förelseindexet.

8. Nordea Nordamerika  ★★★

En aktiefond som huvudsakligen placerar på aktiemarknaderna i Nordamerika, Mexico Sydamerika. Placeringarna görs i ett urval av aktier där både en avvägning mellan olika branscher och enskilda företag spelar in. Fonden har innehav i ca 50 företag. Antalet kan variera. Fonden omfattas av Nordeas policy för Ansvarsfulla investeringar.

9. Nordea 1 – Global Small Cap  ★★★

Den sista fonden i listan är Nordeas globala småbolagsfond.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.