Förvaltarbrevet v.16

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Förvaltarbrevet v.16

Här är din veckodos av förvaltarbrevet, en sammanställning av vilka aktier Sveriges bästa investerare har köpt eller rekommenderat under veckan!

Sven Hagströmer – Creades

Sven Hagströmer är styrelseordförande och huvudägare i Creades – ett investmentbolag som investerar i både noterade och onoterade bolag. Sven är också styrelseordförande i Avanza, Klarna och eWork.

Under veckan framgick det att Hagströmer har genom Creades köpt in sig i det First North-listade it-konsultbolaget CAG. Creades är efter transaktionen bolagets näst störta ägare med 7,6 procent av aktierna i bolaget.

Hagströmer har också under veckan köpa ytterligare aktie i Avanza. Detta efter att aktien tappat kraftigt på en rapport som gjorde marknaden besviken. Sven köpte 30 000 aktier värt 2,3 miljoner kronor.

Max Mitteregger – Gladiator

Mitteregger är en av Sveriges absolut bästa kapitalförvaltare, hans fond Gladiator har avkastat drygt 400% efter avgifter sedan starten 2005. Max förvaltar en koncentrerad lång/kort portfölj som tar stora bets i enskilda innehav. 

Max Mittregger har sålt av hela fondens innehavet i Netent efter bolagets senaste rapport som blev en besvikelse. Max gav en kommentar till nyhetsbyrån direkt ”Jag var inte nöjd med rapporten för det fjärde kvartalet, och det var då vi började sälja och har sålt aktien fram till början på mars, bilden har förändrats, det är bara att titta på resultatet och konkurrenssituationen. Aktien har ju gått väldigt dåligt, den har gått urkasst”

Oskar Karlsson – Handelsbanken Sverigefond

Oskar Karlsson har sedan januari 2016 förvaltat Handelsbanken Sverigefond som investerar i svenska large, mid och small-cap bolag. Oskar har tidigare arbetat som analytiker på Erik Penser Bank.

Enligt förvaltarens månadsbrev har han under mars månad köpte aktier i Volvo, Boliden samt Securitas – som också är ett nytt innehav i fonden. Vidare skriver Karlsson att ”det finansierades även denna månad genom ytterligare försäljningar av bland annat Nordea, SEB och Swedbank” Läs hela månadsbrevet här!

Carl Armfelt & Erik sprinchorn – TIN Fonder

Carl Armfelt och Erik Sprinchorn är den tidigare förvaltarduon bakom Swedbanks framgångsrika fonden “ny teknik”. Fonden var en av de bäst presterade svenska fonderna under de senaste fem åren.

Duon har under den gånga veckan deltagit i flera intervjuer för att prata om den nya fonden och de portföljbolag Carl och Erik valt att investerat fondens kapital i. Vi har lyssnat på delar av intervjuerna de gjort med Börspodden, Börssnack, och outsiders – Om du är osäker på vilken intervju du ska lyssna på kan vi rekommendera den sistnmända med Mikael Syding och Anna Svahn som intervjuare.

  

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.