Lista: 5 svenska högutdelande aktier på börsen 2020

Svenska högutdelare, aktier direktavkastning , aktier med hög utdelning 2020.

(Scrolla ned till listan över mina fem svenska högutdelande aktier på börsen 2020).

Att äga högutdelande aktier har länge varit en framgångsrik strategi på börsen. Utdelningarna ger stabil och in princip garanterad avkastning på de investerade kapitlet – oavsett hur börsen går i övrigt.

Stigande aktiepriset gör dock att utdelningarna minskar, i alla fall i procentuella tal. Något vi som gillar utdelningsaktier känt av efter det starka börsåret 2019. OMX-30 stängde helåret med en uppgång på drygt 25%.

Uppgången är såklart roligt för de som ägt aktier under året. Men för de investerar som nu letar efter nya undervärderade aktier att köpa på dagens värderingar är det inte lika lätt som i början av 2019.

Klassiska utdelningsaktier som ofta nämns listor likt den nedanför, exempelvis bussbolaget Nobina, har sett sin aktie stiga med drygt 40% under de gånga året. Det slår givetvis hårt på direktavkastningen.

För att bibehålla en hög direktavkastning oavsett hur börsen går använder jag plattformar som Lendify, Brocc och Tessin. De erbjuder investerare ett stabil och förutsättningsbart kassaflöde med ränteutbetalningar varje månad.

Tessin avslutade nyligen ett projekt med 10% årsränta, ett bra komplement till aktieportföljen för att behålla en hög direktavkastning. 

Även om 2019 var ett väldigt starkt år och 2020 har börjat på plus finns det fortfarande ett par bolag med spännande framtidsutsikter och hög direktavkastning. Nedanför har jag lista mina fem svenska favoriter i kategorin högutdelare.

Lista: Mina fem svenska högutdelare 2020. 

Kindred Group – Det är svårt att göra en lista över spännande högutdelare utan att nämna Kindred på dagens aktiekurs. Bolaget har en direktavkastning på en bit över 6% vid publiceringsdagen av den här listan. Spelbolaget lämnar ett tufft år bakom sig, även det nya året började med motgångar genom en nyligen publicerad vinstvarning. För den långsiktiga finns det nog ändå goda utdelningsmöjligheter i Kindred många år framöver.

SEB – När jag tar fram listor över utdelningsfavoriter tenderar jag att alltid välja en – eller flera av de stora svenska bankerna. SEB har en direktavkastningen på 7,5% vilket är mycket attraktivt. Den höga utdelningen i kombination med de låga P/E-tal runt 10 gör aktie intressant för sparare som letar efter undervärderade aktier med bra utdelning

Resurs BankBolaget som Erik Selin under 2019 köpte aktier i, har vid publiceringen av den här artikeln en direktavkastning på 6,47%. Resurs Holding är verksamma inom finansbranschen. Bolaget är särskilt inriktade mot konsumentkreditmarknaden där de verkar genom dotterbolagen Resurs Bank och Solid försäkring.

Dedicare Group Är ett bemanningsbolag med inriktning mot vård och omsorg. direktavkastningen är vid publiceringsdagen knappt 7%. Bolagets ordförande Björn Örås äger drygt 70% av bolaget vilket också ger en stabilitet. Dedicare är specialiserade inom uthyrning och rekrytering av vårdpersonal, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och läkarsekreterare.

Tessin – Är förvisso inte en noterade aktier men ett väldigt bra alternativ för den som letar efter hög direktavkastning och ett stabilt kassaflöde. De har flera projekt som ger 10% årlig ränta med utbetalningar varje månad, vilket är betydligt bättre än börsen.

Lycka till hälsar, 

David