Intervju med fonden Nordic Cross Bull

Uppdaterad:

Inför dagens inlägg har vi prata med förvaltaren Emil Nordström som förvaltar den populära fonden Nordic Cross Bull, en fond som under 2021 stigit med 43%. Emil berättar mer om fondens investeringsstrategi och för vilken typ av investerare den passar. 

EMIL NORDSTRÖM
Förvaltare av Nordic Cross Bull
+46 76 129 64 02
[email protected]
LinkedIn: Emil Nordström
Hemsida: Nordiccross.com


Berätta gärna om fonden Nordic Cross Bull för läsare som inte känner till er

Nordic Cross Bull är en aktiefond som lämpar sig för den investerare som tror att den svenska börsen kommer ha en stark utveckling.

Fondens målsättning är att dagligen ge en utveckling som uppgår till cirka 150 procent av utvecklingen för OMX Stockholm 30 Gross Index. 

Hur skiljer sig er fond från exempelvis en indexfond? 

Det är egentligen inte så stor skillnad. En indexfond följer ett visst index. En svensk aktieindexfond följer ett svenskt aktieindex, t.ex. OMX Stockholm 30 Gross Index, som består av de 30 mest omsatta aktierna på Nasdaq Stockholm (”Stockholmsbörsen”). Nordic Cross Bull följer samma index med skillnaden att utvecklingen för index dagligen multiplicerats med 150 procent.

Ni förvaltar också Nordic Cross Bear – vad är skillnaden mellan de två fonderna? 

Skillnaden är att Nordic Cross Nordic Cross Bear är en aktiefond som lämpar sig för den investerare som, tvärt emot investeraren i Bull, tror att den svenska börsen kommer ha en negativ utveckling. Fondens målsättning är att dagligen ge en utveckling som uppgår till cirka minus 90 procent av utvecklingen för OMX Stockholm 30 Gross Index.

Bara hos Avanza har Nordic Cross Bull flera tusen sparare som valt att investera i fonden, varför tror ni sparare väljer just er fond? 

En förklaring är sannolikt att fonden är, och har varit, en av de fonder i världen som haft högst utveckling under år 2021. En annan kan vara att Nordic Cross Bull är en av få svenska värdepappersfonder som erbjuder hävstång. För en sparare med lång investeringshorisont, som kan tolerera lite högre risk, är fonden ett verktyg för att öka en portföljs förväntade avkastning. Förvaltningsstrategin med hävstång gör också att fonden påminner lite om AP7:s aktiefond, som historiskt haft en mycket god utveckling och som många sparare känner till från premiepensionssystemet.

Slutligen; Har ni några planer på att lansera ytterligare fonder under 2021/2022? 

I dagsläget finns inga sådana planer.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.