Utdelning Alleima 2024

Uppdaterad:
Utdelning Alleima

Nedan listar vi utdelningar som Alleima ger till sina aktieägare. Vi visar även vilken dag man måste äga aktien (X-dag) för att få ta del av utdelningarna.

Alleina utdelningsdatum 2024

X-dag = Köper du aktien på x-dagen har du ingen rätt till utdelning. Säljer du aktien under x-dagen har du rätt till utdelning.

TypPer/aktieX-dagUtd.dag
Ord.utd 2,00 SEK2024-05-032024-05-10
Ord.utd1,40 SEK2023-05-032023-05-09
Ord.utd = Ordinarie utdelning
Utd.dag = Dagen utdelningen betalas ut
X-dag = Denna dagen handlas aktien utan rätt till utdelning

Direktavkastning

Genom att dela årets utdelningar med aktiens nuvarande pris räknar man fram aktiens direktavkastning. Använd kalkylatorn för att snabbt beräkna nuvarande direktavkastning.

Utdelning per aktie / aktiens pris = direktavkastning

Tips:
Öppna konto gratis hos Avanza.se och Etoro.com/sv så kan du handla aktier courtagefritt. Hos Avanza får du ha max 50 000 kr på ditt konto för att handla aktier courtagefritt men hos Etoro är det obegränsat. Hos Etoro kan du dessutom handla med & utan hävstång i råvaror, index, valutor osv på stora delar av världens marknader.

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Kort om Alleima

Alleima, tidigare känd som Sandvik Materials Technology och en del av Sandvik AB, är ett företag baserat i Sverige som är specialiserat på utveckling och tillverkning av avancerade rostfria stål och speciallegeringar. Deras produkter används i en rad olika industriella tillämpningar, inklusive industriell värmning.

Företaget är organiserat i tre huvuddivisioner: Tube, som fokuserar på tillverkning av sömlösa rör och andra långa produkter; Kanthal, som levererar produkter och tjänster för industriell värmning samt motståndsmaterial; och Strip, som utvecklar och tillverkar precisionsbandstål för olika kundsegment såsom konsumentprodukter, medicinteknik, industri och transport.

Alleima är noterat på Nasdaq Stockholm och har en global närvaro.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.