Tankar om aktiehandel

Uppdaterad:

Att handla med aktier kan vara ett lukrativt sätt att spara och tjäna pengar. För att bli framgångsrik inom aktiehandel krävs goda analyser och stor kunskap inom området. När du har identifierat en aktie som du stenhårt tror är på uppgång vill du såklart göra det mesta av möjligheten. 

Håll dig uppdaterad

För att lyckas på de finansiella marknaderna är det viktigt att du håller dig uppdaterad kring vad som händer i världen och på börsen. Du bör följa nyheter om ekonomi och politik samt engagera dig i börsen generellt. Ju mer du lär dig desto bättre investeringar gör du sannolikt.

Det ekonomiska läget i världen är avgörande för hur ditt aktieresultat kan komma att se ut. Även om inga investeringar är 100% säkra finns de som medför en mindre risk. Du bör alltid fundera över vad som händer om dina investeringar inte går som planerat.

Viktigt att komma ihåg: befinner du dig i början av din aktiekarriär är det nästan alltid en dålig idé att finansiera dina investeringar med belånade pengar. Som nybörjare har du mindre kunskap och rutin, vilket gör att de flesta i början går med minusresultat.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.