Lista: 3 bästa alternativa energiaktier

Uppdaterad:

Allt fler investerare har börjat leta efter att allokera, alltså placera, sitt kapital i tillgångar som inte bara ger ränta på kapitalet. Sparare har även börjat förväntar sig att kapitalet de investerar ska ge en positivt avkastning på miljön och samhället.

Det kan vara placeringar i vindkraft aktier, vattenkraft aktier eller solenergi aktier. På Stockholmsbörsen finns det flera noterade bolaget vars affärsmodell grundas i att utvinna hållbara energi. I den här listan presenterar vi  tre bolag som har en noterade aktier och arbetat med att utvinna hållbar energi.

Om hållbara investeringar är nytt för dig rekommenderar jag att du läsare ”investera hållbar – Nybörjare” som är en kort guide med sex punkter som kan vara bra att gå igenom innan du börjar din resa som investerare.

Lista: 3 bästa alternativa energiaktier 2024 på Stockholmsbörsen

  • Soltech enegry Sweden – SolTech Energy utvecklar och säljer solenergisystem. Systemet är en del av en fastighets yttre skal i form av ett tak och/eller en vägg i glas (pannor eller planglas) och fungerar både som klimatskydd och solfångare för produktion av värme, varmvatten och elektricitet.
  • Climeon – Med både Bill Gates on Jeff Bezos som passiva investerare har fått mycket uppmärksamhet de senaste året. Climeon är ett teknikbolag som är specialiserade inom utvecklingen av värmekraftslösningar som producerar förnybar elektricitet. Tekniken bygger på att tillvarata spillvärme och lågtempererad geotermisk värme, där kunderna huvudsakligen återfinns bland industriella – och maritima aktörer.
  • ECOMB – är verksamma inom energi- och miljösektorn. Idag arbetar bolaget med att effektivisera förbränningsprocesser inom industrisektorn. Tekniken utgår ifrån installation av rör, utrustade med munstycken, som förbättrar hastigheten och blandningen av gaserna samtidigt som graden av förorening minskar. Bolaget har verksamhet främst inom Norden och Europa. ECOMB etablerades under 1992 och har sitt huvudkontor i Södertälje. Läs mer om aktien här!

Aktierna ovan handlar du enklast via Avanza

Vill du läsa mer om miljöaktie rekommenderar jag att du kollar in hemsidan Miljöekonomi.se

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.