Bästa utdelningsportföljen

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

bästa utdelningsportföljen

Vilka är de bästa utdelningsaktierna och hur ser min utdelningsportfölj ut? Det besvara jag här nedanför.

Att lista ut vilka aktier under en given period som har högst direktavkastning är något alla med ett excel-konto klarar av att göra. Du delar priset på en aktie med hur mycket bolaget delar ut i utdelning per aktie och du har listat ut avkastningen. Att en aktie under ett år givet år har en hög procentuell utdelning betyder inte det att akten är automatiskt det bästa alternativet för en utdelningsportfölj. Bolaget kan till exempel gjort en engångs utdelning under året vilket kommer manipulerar siffrorna.

Som investerare är det viktigt att både överväger direktavkastningen och företagets välmående när du letar efter nya utdelning kandidater. Du vill hitta aktier som över tid både ökar vinsten och konsekvent höjer utdelningen. I listan nedanför har jag tagit fram 5 kandidater som jag tycker passar in på kriterierna ovanför.

Mina bästa utdelningsportfölj

Björn Borg –  Alla som har följt börsen de senaste året vet att marknaden har varit väldigt pessimistiska till detaljhandeln. Vilket troligtvis är en anledning till den låga värderingen som Björn Borgs aktie har. Direktavkastningen ligger på 8%, vilket jag tycker är väldigt intressant då Björn Borg, till skillnad från många andra i sektorn, visar tillväxt. Deras svenska butiker växte vid senaste rapporteringen med 8%.

SEB – I en stabil utdelningsportfölj väljer jag alltid en eller flera av de stora bankerna. SEB har en direktavkastningen på 7,5% vilket är mycket attraktivt. Flera tycker är oroliga för att banken kommer behöva sänka utdelning i framtiden. Jag anser att mycket utav de negativa oroligheterna redan är inbakat i priset, samma gäller för de andra bankerna.

Volvo – Visst, Volvo ett cykliskt bolag så om du tror att vi snart är på väg in i en recession kanske inte det här är aktien för dig. Min uppfattning är dock att mycket negativt är redan inprisat i Volvos värdering och med en direktavkastning en bit över 6% blir Volvo min tredje aktie.

Kindred – Spelbolaget Kindred är mitt fjärde val. Bolaget lämnar ett tufft 2019 bakom sig, 2020 började dessvärre inte bättre. Bolaget kom nyligen (15e jan) med en vinstvarning och aktien är ned med 16% hittills i år. Bolaget tjänar dock bra med pengar och med en direktavkastning på dryga 6% och en potentiell uppsida i aktien tycker jag Kindred är lite extra spännande för 2020 och framåt.

Du handlar enklast aktierna vi nämner här via Etoro och/eller Avanza

Tips:
Öppna konto gratis hos Avanza.se och Etoro.com/sv så kan du handla aktier courtagefritt. Hos Avanza får du ha max 50 000 kr på ditt konto för att handla aktier courtagefritt men hos Etoro är det obegränsat. Hos Etoro kan du dessutom handla med & utan hävstång i råvaror, index, valutor osv på stora delar av världens marknader.

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.