Bästa utdelningsportföljen

Uppdaterad:
bästa utdelningsportföljen

Vilka är de bästa utdelningsaktierna och hur ser min utdelningsportfölj ut? Det besvara jag här nedanför.

Att lista ut vilka aktier under en given period som har högst direktavkastning är något alla med ett excel-konto klarar av att göra. Du delar priset på en aktie med hur mycket bolaget delar ut i utdelning per aktie och du har listat ut avkastningen. Att en aktie under ett år givet år har en hög procentuell utdelning betyder inte det att akten är automatiskt det bästa alternativet för en utdelningsportfölj. Bolaget kan till exempel gjort en engångs utdelning under året vilket kommer manipulerar siffrorna.

Som investerare är det viktigt att både överväger direktavkastningen och företagets välmående när du letar efter nya utdelning kandidater. Du vill hitta aktier som över tid både ökar vinsten och konsekvent höjer utdelningen. I listan nedanför har jag tagit fram 5 kandidater som jag tycker passar in på kriterierna ovanför.

Mina bästa utdelningsportfölj

  • Björn Borg – 
  • SEB – I en stabil utdelningsportfölj väljer jag alltid en eller flera av de stora bankerna.
  • Volvo – Visst, Volvo ett cykliskt bolag så om du tror att vi snart är på väg in i en recession kanske inte det här är aktien för dig.
  • Kindred – Spelbolaget Kindred är mitt fjärde val.

Du handlar enklast aktierna vi nämner här via Etoro och/eller Avanza

Tips:
Öppna konto gratis hos Avanza.se och Etoro.com/sv så kan du handla aktier courtagefritt. Hos Avanza får du ha max 50 000 kr på ditt konto för att handla aktier courtagefritt men hos Etoro är det obegränsat. Hos Etoro kan du dessutom handla med & utan hävstång i råvaror, index, valutor osv på stora delar av världens marknader.

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.