3 aktier med utdelning varje månad

Det finns inte många utdelningsaktier på börsen som ger utdelning varje månad. Dessa aktier kan vara mycket värdefulla för investerare som har en fast inkomst och vill addera ytterligare ett kassaflöde varje månad.

Jag har hittat tre aktier med hög direktavkastning som alla betalar sina aktieägare en utdelning varje månad. Ingen av aktierna jag har listat nedanför är noterade på Stockholmsbörsen, men aktierna går att handla via både Avanza och Nordnet.

Investera och får utdelning varje månad

Det finns många bra alternativa investeringar utanför börsen som ger utdelningar varje månad. Ett exempel som jag själv använder är Kameo.se som gör det möjligt för oss småsparare att investera i onoterade tillgångar, avkastningen kan vara upp till 15% med utbetalningar varje månad. Läs mina erfarenheter efter att jag investerat via Kameo.

Tre aktier med utdelning varje månad 

1. LTC – LTC-Properties är en attraktivt utdelningsaktie av flera skäl. För närvarande får aktieägarna en utdelning varje månad på 0,19 dollar. Vilket motsvarar en utdelning på 5,1% från aktiekursen vid publiceringsdagen. Det är en utdelning högt över genomsnittet som är ungefär 1,85%. Förra gången företaget ökade sin utdelning var 2016.

LTC Properties är en fastighetsinvesteringsfond. Fonden investerar i långsiktiga hälsovårdsfaciliteter, bostäder för seniorer och serviceboenden, bostadsstöd och skolor genom hypotekslån, anläggningshyra och andra investeringar.

Utan stora fluktuationer i försäljningen mellan kvartalen kan investerare säkert förutsäga hur företaget kommer att prestera. Även om LTC har en utbetalningsgrad på över 92% vilket kanske låter högt, men helt i sin ordning. REIT är lagligen skyldiga att betala minst 90% av sin vinst tillbaka till aktieägarna i form av utdelning.

Under de senaste tre räkenskapsåren var LTC: s intäkter mellan 161 miljoner dollar och 168 miljoner dollar. Rörelseresultatet har också varit inom ett mycket smalt intervall mellan $ 107 och 113 miljoner dollar. För investerare är det stor stabilitet som kan göra aktien till ett idealiskt långsiktigt köp.

2. Shaw Communications – Shaw Communications är ett av Kanadas bästa telekomföretag och erbjuder inte bara stabilitet utan också mycket potentiell tillväxt. Företaget har främst varit känt som en kabel- och internetleverantör, men 2015 gick det in i mobiltelefonbranschen genom att förvärva WIND Mobile, som det omdirigerade till Freedom Mobile. Med 1,66 miljoner prenumeranter ligger mobilmärket fortfarande långt efter större kanadensiska flygbolag som BCE, som har 9,83 miljoner trådlösa kunder. Men det är ett exempel på potentialen som finns när Shaw fortsätter att investera i och utveckla sitt Freedom Mobile-märke genom att förbättra sitt nätverk och göra det mer konkurrenskraftigt med BCE och andra operatörer.

Förutom tillväxt erbjuder Shaw också en stor månatlig utdelning på cirka 0,075 $ (utbetalningarna kommer att variera eftersom betalningarna är baserade i kanadensiska dollar), som för närvarande ger 4,4% per år. Det är fortfarande långt över S & P: s genomsnittliga utdelningsavkastning men lite bakom LTC: s utbetalningar. Aktien ökade senast sina utdelningar 2015. Investeringar i den kanadensiska aktien kan lägga till kritisk diversifiering för investerare som vill balansera deras exponering för amerikanska aktier.

3. Gladstone LandGladstone Land  är likt LTC också en amerikansk fastighetsfond. Dock skiljer sig bolagens affärsmodell mycket från varandra. Gladstone är verksam inom jordbruksbranschen och har en portfölj av100 gårdar utspritt i 10 olika stater

Gladstone ger också en utdelning varje månad och har en direktavkastning på 4,2%. Under 2019 ökade bolaget sin utdelning, från tidigare 0,0425 i slutet av 2016 till 0,0446 $ idag. Årligen ger det en genomsnittlig ökning på cirka 1,6% per år.

Investeringar i jordbruk kan vara ett bra sätt för investerare att diversifiera sina portföljer utan att ta på sig mycket risk. När den amerikanska befolkningen fortsätter att växa och konsumenterna letar efter mer hälso-medvetna livsmedel, kommer efterfrågan på frukt och grönsaker att öka, i takt med behovet av mer jordbruksmark.