Lista: 5 bästa alternativa energiaktier 2021

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

johanna-montoya-483038-unsplash

Alternativa energi aktier, Svenska energiaktier, hållbara aktier, hållbar energi

Vad innebär det att bygga en portfölj med alternativa energiaktier och vilka är de bästa och största bolaget inom sektorn?

Att investera i alternativa energiaktier har blivit mycket populärt de senaste åren för investerare på börsen. Men vad innebär egentligen uttrycket? Det finns inte något precis svar, utan alternativ energi innefattar all energi som framställs utan att förstöra miljön. Exempel på alternativ energi är vindenergi, solenergi och jordvärme. Vi har valt att lista de mest populära alternativa energiaktierna så du själv kan välja vilka av aktier du vill titta närmare på.

Investera hållbart i onoterade tillgångar med hög avkasting

På senare år har det kommit nya företag som gör det möjligt att investera hållbart även utanför börsen. Företaget Trine låter vanliga privatpersoner investera och låna ut pengar till olika solenergiprojekt. Läs mer på trine.se för att se vilka investerar som finns tillgängliga just nu!

Nordens störta noterade företag inom alternativ energi 

Här nedanför har vi listat de största nordiska noterade aktierna inom alternativ energi. Bolagen har rankats efter börsvärde. Listan är skriven 2018 och är alltså räknad på börsvärdet under samma år. Kom ihåg att det inte finns någon korrelation mellan storleken på börsvärdet och avkastningen du kan förvänta dig på investeringen.

1. Vestas Wind Systems som utvecklar och säljer vindkraftteknologi, huvudsakligen vindturbiner och vindkraftsystem. Bolaget erbjuder även tjänster inom planering, installation och drift av vindkraftsystem. Vestas Wind Systems bedriver sin huvudsakliga verksamhet i Europa, Amerika och Asien/Stillahavsområdet.

2. Etrion Corporation är en oberoende producent av solkraft. Etrion bygger, äger och driver solkraftverk i Italien Chile och Japan.

3.  Eolus vind projekterar och uppför vindkraftsanläggningar, producerar el samt tillhandahåller drifts- och förvaltningstjänster för anläggningarna. Företaget har uppfört 477 anläggning och har över 2000 i projektportföljen.

4. SolTech Energy Sweden SolTech Energy utvecklar och säljer byggnadsintegrerade solenergiprodukter för alla former av fastigheter kommersiella, offentliga och villor. Produkterna är en estetisk del av fastigheternas yttre skal i form av tak, fasader och fönster.

5. Savosolar är ett finskt bolag som tillverkar solfångare och storskaliga solvärmesystem. Företagets fokus är på storskaliga applikationer som uppvärmning av områden, industriella processer och fastigheter. Företagets produkter säljs på en global marknad.

Läsartips: Läs vårt omdöme av den hållbara fonden Proethos

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.