3 av Warren Buffetts utdelningsaktier du kan köpa just nu

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Warren Buffett är känd som en av historiens bästa investerare genom tiderna. Att köpa in sig i högkvalitativa bolag när värderingen är låg och äga bolag under en lång period har gjort Buffett till en av de rikaste i världen.

Även om Buffetts Berkshire Hathaway själv inte delar ut någon vinst till sina ägare ger fler av portföljbolagen en generös utdelning. Här är tre stabila utdelningsaktier som finns i Berkshires aktieportfölj.

Coca cola – Det är allmän känt att Warren själv älskar att drick Coca Cola. Vilken kanske förklara varför Berkshire har varit storägare sedan sent 80-tal. Coke avkastning 4 400% sedan Berkshire gick in som ägare. Coca cola är är en extremt tillförlitlig utdelare, företaget har en av de längsta strejken av höjningar på den amerikanska börsen som sträcker sig till 57 år hittills. Bolaget delar ut ungefär 3% vilket är långt över den genomsnittliga utdelningen på S&P 500, vilket är 1,9%.

Johnson & Johnson – Berkshire investering i J&J är ett skolboksexempel på värdet av att köpa och behålla bra bolag. Likt Coca Cola är Johnson & Johnson ett bolag med långvarig utdelning, de har höjt utdelningen 57 år i rad. Aktiens relativt blygsamt aktiepris gör att aktien för närvarande delar ut knappt 2,8%.

STORE Capital – Sannolikheten är ganska hög att du någon gång både har provat produkter från Coca cola och Johnsson & Johnsson. Men chansen är god att du aldrig har hört talas om den sista aktien vi valt att lyfta fram i den här listan som är STORE Capital.

STORE Capital är en fastighetsinvesteringsfond (REIT) på den amerikanska markanden. Som REIT slipper man federal skatt under förutsättning att minst 90% av resultatet delas ut till aktieägarna. Fonden investerar i fastigheter med kedjebutiker, stormarknader, hälsoklubbar, utbildning, detaljhandel, service och distributionsanläggningar som hyresgäster. STORE Capital är verksamma i USA.

STORE Capital är en relativt ung REIT, och som sådan fortsätter den att visa tillväxt. Bolagets senaste rapporterade kvartalsintäkter ökade med 25% från föregående år. Justerade intänkter från verksamheten (ett mått på intäkter som vanligtvis används för att utvärdera REIT) ökade med 19%. Båda tillväxtsiffrorna är ganska höga för den typiskt långsamt växande REIT-sektorn.

Lyckligtvis för utdelningsinvesterare krävs att REIT betalar nästan all sin nettovinst i aktieägarutdelningar. Ännu mer tur för investerare ökar företagets lönsamhet fortfarande. Det är en populär aktie med ett stadigt stigande pris, så dess avkastning är lägre än sina andra REIT-kamrater på den olika amerikanska börserna. Vid dagens aktiekurs delar Store Capital ut drygt 3,5%.

Dessa tre aktier handlar du enklast hos Avanza och Etoro.

Tips:
Öppna konto gratis hos Avanza.se och Etoro.com/sv så kan du handla aktier courtagefritt. Hos Avanza får du ha max 50 000 kr på ditt konto för att handla aktier courtagefritt men hos Etoro är det obegränsat. Hos Etoro kan du dessutom handla med & utan hävstång i råvaror, index, valutor osv på stora delar av världens marknader.

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.