Fredagsfyran #017 – Tjärnström och Armfelt tror på bättre tider för Kindred

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Din veckodos av Förvaltarbrevet är här! En lista med det viktigaste innehållet från den gångna veckan i ett sammanfattat format.

Tjärnström och Armfelt tror på bättre tider för Kindred – Kindreds VD miljontankar aktier i egna bolaget. Kindreds VD Henrik Tjärnström har under veckan köpt 50.000 aktier i det egna bolaget för 59:97 kronor styck. Aktierna köptes in efter att spelbolaget rapporterat sin andra kvartalsrapport för 2019. En delårsrapport som resulterade i bolaget sämsta dag någonsin som noterat företag med en nedgång på 26%.

Kursreaktionen var inte omotiverad när Kindreds andra kvartalet inte blev den resultatmässiga comeback som börsen hade hoppats på. Spelbolagets ebitda-resultat föll till 30,5 miljoner pund, att jämföra med 41,7 miljoner pund i fjol och resultatet per aktie har i princip halverats.

Men en sjunkande aktiekurs betyder också en lägre värdering och förvaltaren Carl Armfelt, som oturligt investerade i Kindred innan aktien kollapsade, antydde på Twitter att han och kompanjonen Erik Sprinchorn fortfarande tror på bolaget. Här är vad han skrev: ”Trots kortsiktiga motvindar så känns det som Kindred har en låg värdering mot kassaflöden samt än väldigt stark och kvalitativ produkt, blir nog ingen quick spinn men finns ett inneboende värde”.

Erik Selin ny storägare i Hoist Finance – Balders ordförande Erik Selin har under juni köpt drygt 3,4 miljoner aktier i Hoist Finance. Posten motsvara 3,8 procent av kapitalet och rösterna. Efter transaktionen är Erik Selin kredithanteringsbolagets sjätte största ägare och Hoist Finance är Selins femte största innehav.

Även Vegard Søraunet som förvaltar Odins Sverigefond är storägare i bolaget. Hans fond köpte in sig i aktien i samband med en nyemission i september förra året – då sattes kursen till 70 kronor per aktie vilket kan jämföras med dagens aktiekurs på ca. 55 kronor.

Här är vad Vedgard skrev förra året i samband med att han förvärvade aktierna ”Vi ser tydliga tecken på att prispressen kring portföljköp är på väg att mattas av. Detta beror på att finansieringskostnaderna har stigit och att de renodlade finansiella aktörerna inte är lika aktiva. Hoist Finance är en aktör i branschen med egen banklicens. Tack vare sin insättningsprodukt har bolaget lägre finansieringskostnader. Detta betraktar vi som en konkurrensfördel” (källa).

Nordstjerna ökar i Momentum Group – Nordstjernan ökat sitt ägande i Momentum till 11,7% av kapitalet. Investerinsbolaget Nordstjerna har ökat sitt ägande i industribolaget Momentum Group från 6,6% till 11,7%. Tidigare på tisdagen mäklades en post i Momentum om 1,4 miljoner aktier till ett pris på 105:20 kronor per aktie, vilket troligtvis var aktierna Nordstjerna köpte. Nordstjernans första investering i Momentum Group gjords i februari 2019, då köpte man 4,4% av kapitalet.

Familjen Lundin ökar i Lundin Mining – Extremt attraktiv värdering bakom köp i Lundin Mining. Familjen Lundin fortsätter att öka innehavet i gruvbolaget Lundin Mining. Familjen har under torsdagen (8/8) köpt 400 000 aktier för knappt 16,9 miljoner kronor. Även under onsdagen köpte de aktier för drygt 19 miljoner kronor i bolaget. Totalt har Lundinsfären alltså köpt aktier för 35,9 miljoner i bolaget under den gångna veckan.

Bolagets ordförande Lukas Lundin kommenterade de senaste transaktionerna till Nyhetsbyrån Direkt  ”Lundin Mining har blivit för billigt på börsen och därför är det nu köptillfälle”.

Vidare sa han också att ”Vi tycker att Lundin Minings värdering är extremt attraktiv och ser att dagens aktiekurs är ett bra tillfälle för oss som långsiktiga ägare att öka vårt innehav i bolaget ytterligare”.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.