Lista: 5 Danska högutdelare 2021

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Danska utdelningsaktier, högutdelande danska aktier, aktier med hög direktavkasting Danmark. 

Det danska indexet (OMX Copenhagen 20) stängde för året med en uppgång, exklusive utdelningar, + 27%. Alla som någon gång har ägt en utdelningsaktie känner till regeln – när priset på en aktie stiger, minskar samtidigt den procentuella utdelningen till aktieägarna.

Det starka börsåret har slagit hårt på utdelningar för de flesta danska aktier, i alla fall i procentuella tal. Men det finns fortfarande ett par bolag som både har en fin verksamhet och som har en relativt hög procentuellt utdelning.

I listan nedanför har jag tagit fram mina fem danska högutdelare för 2020.

Mina fem danska högutdelare för 2020. 

Danske Bank – Banken behöver ingen vidare introduktion för svenska läsare i och med deras etablerade verksamhet här. Banken delar ut drygt 7% på kursen 107 danska kronor.

”Danske” bedriver bankverksamhet i alla nordiska länder och har kontor i Ryssland, Nordamerika och Asien. Banken erbjuder lösningar för både privat- och företagskunder inom rådgivning, förvaltning, försäkring och lån. Bolagets huvudkontor ligger i Köpenhamn.

Scandinavian Tobacco Group – Är kanske ur ett etiskt perspektiv inte det bästa valet – men om vi förbi ser det för den här listan – är STG ett bra val för den som söker stabil och hög utdelning. Bolaget delar ut drygt 7% på aktiekursen 81 Danska kronor.

Scandinavian Tobacco Group är en av de ledande producenterna av cigarrer och övriga tobaksprodukter. Idag innehas verksamhet på global nivå och bolagets produkter är både handgjorda och maskintillverkade

Sydbank – Ses bland danskar som en digital bank än sina konkurrenter i landet.  Bolaget delar ut 6,7% i utdelning på kursen 140 danska kronor. Sydbank är en lokal bank som bedriver klassiska banktjänster. Alltså sparande, finansiering, försäkring och pensionslösningar. Sydbank grundades 1970 vid en sammanslagning av ett flertal danska banker. Huvudkontoret ligger i Aabenraa.

ISS – Likt den svenska konkurrenten Core Service Management, är ISS är ett servicebolag som erbjuder tjänster inom städning, säkerhet och catering. Vilket i praktiken kan vara underhåll och tillsyn, golvvård och fönsterputs, växtinredning och telefonitjänster. Kunderna återfinns inom flertalet branscher och på global nivå, med störst verksamhet inom den nordiska marknaden

G4S – Det nu mera världskända säkerhetsbolaget G4S delar inte ut lika mycket som kandidaterna ovan, bara 4,5%, men bolaget är av hög kvalité. Idag levererar G4S helhetslösningar inom säkerhetsutrustning, personal- och elektronisk säkerhet, vilket innefattar inbrottslarm, kameraövervakning, brandskydd, parkeringstjänster samt personliga säkerhetsvakter. G4S har verksamhet på global nivå med kunder inom varierande branscher.

Dessa aktier handlar du enklast hos Avanza och Etoro

Tips:
Öppna konto gratis hos Avanza.se och Etoro.com/sv så kan du handla aktier courtagefritt. Hos Avanza får du ha max 50 000 kr på ditt konto för att handla aktier courtagefritt men hos Etoro är det obegränsat. Hos Etoro kan du dessutom handla med & utan hävstång i råvaror, index, valutor osv på stora delar av världens marknader.

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Vilken danska utdelningsaktie är er favorit?

David

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.