Lista: 5 Danska högutdelare 2021

Innan du läser artikeln - några snabba tips på bra & roliga plattformar för investeringar
Det är gratis att öppna konto hos alla aktörer vi nämner nedan

Investera i aktier, kryptovalutor, råvaror, index osv
Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage. Etoro erbjuder handel i aktier, kryptovalutor, index, råvaror & mycket mer både med och utan hävstång.
Avanza.se | Handla aktier utan courtage (gäller för nya konton med max 50 000 kr på)

Alternativa investeringar
Lendify.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta. Minsta insättning = 500 kr.
Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. Minsta insättning = 1 kr.

Danska utdelningsaktier, högutdelande danska aktier, aktier med hög direktavkasting Danmark. 

Det danska indexet (OMX Copenhagen 20) stängde för året med en uppgång, exklusive utdelningar, + 27%. Alla som någon gång har ägt en utdelningsaktie känner till regeln – när priset på en aktie stiger, minskar samtidigt den procentuella utdelningen till aktieägarna.

En strategi jag själv använder för att bibehålla en hög direktavkastning oavsett hur börsen går är att investera via plattformar som Lendify och Kameo De erbjuder ett stabilt kassaflöde med ränteutbetalningar varje månad.

Kameo och Lendify har pågående projekt med årsräntor på 10%. Ett mycket bra komplement till aktieportföljen för att öka direktavkastningen, något som jag själv använder.

Det starka börsåret har slagit hårt på utdelningar för de flesta danska aktier, i alla fall i procentuella tal. Men det finns fortfarande ett par bolag som både har en fin verksamhet och som har en relativt hög procentuellt utdelning.

I listan nedanför har jag tagit fram mina fem danska högutdelare för 2020.

Mina fem danska högutdelare för 2020. 

Danske BankBanken behöver ingen vidare introduktion för svenska läsare i och med deras etablerade verksamhet här. Banken delar ut drygt 7% på kursen 107 danska kronor.

”Danske” bedriver bankverksamhet i alla nordiska länder och har kontor i Ryssland, Nordamerika och Asien. Banken erbjuder lösningar för både privat- och företagskunder inom rådgivning, förvaltning, försäkring och lån. Bolagets huvudkontor ligger i Köpenhamn.

Scandinavian Tobacco Group – Är kanske ur ett etiskt perspektiv inte det bästa valet – men om vi förbi ser det för den här listan – är STG ett bra val för den som söker stabil och hög utdelning. Bolaget delar ut drygt 7% på aktiekursen 81 Danska kronor.

Scandinavian Tobacco Group är en av de ledande producenterna av cigarrer och övriga tobaksprodukter. Idag innehas verksamhet på global nivå och bolagets produkter är både handgjorda och maskintillverkade

SydbankSes bland danskar som en digital bank än sina konkurrenter i landet.  Bolaget delar ut 6,7% i utdelning på kursen 140 danska kronor. Sydbank är en lokal bank som bedriver klassiska banktjänster. Alltså sparande, finansiering, försäkring och pensionslösningar. Sydbank grundades 1970 vid en sammanslagning av ett flertal danska banker. Huvudkontoret ligger i Aabenraa.

ISS – Likt den svenska konkurrenten Core Service Management, är ISS är ett servicebolag som erbjuder tjänster inom städning, säkerhet och catering. Vilket i praktiken kan vara underhåll och tillsyn, golvvård och fönsterputs, växtinredning och telefonitjänster. Kunderna återfinns inom flertalet branscher och på global nivå, med störst verksamhet inom den nordiska marknaden

G4S – Det nu mera världskända säkerhetsbolaget G4S delar inte ut lika mycket som kandidaterna ovan, bara 4,5%, men bolaget är av hög kvalité. Idag levererar G4S helhetslösningar inom säkerhetsutrustning, personal- och elektronisk säkerhet, vilket innefattar inbrottslarm, kameraövervakning, brandskydd, parkeringstjänster samt personliga säkerhetsvakter. G4S har verksamhet på global nivå med kunder inom varierande branscher.

Vilken danska utdelningsaktie är er favorit?

David

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Fyra bra och roliga hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier (utan courtage), kryptovalutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Avanza.se | Handla aktier utan courtage (gäller för nya konton med max 50 000 kr på)
3. Lendify.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
4. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.