Investera i segelbåt & hyra ut

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

investera i segelbåt och hyra ut

Att investera i en segelbåt som hyrs ut som en charterbåt är ett enkelt, bekymmerslöst och smart båtägande, samtidigt som det är en bra investering. Det är mycket viktigt att du investerar i en båt som är av god kvalité och att den har rätt sorts utrustning. Detta ökar sannolikheten för att marknaden skall vilja hyra din båt och för att få så höga hyresintäkter som möjligt.

Du bör inte enbart tänka på det ekonomiska ifall du även tänkt använda båten själv ibland. Då skall den även uppfylla de krav och önskemål som du själv har på din båt. Båten ska då vara den båt som du drömmer om. Drömmer du kanske om att segla jorden runt eller vill du köpa en båt enbart som en investering?

Det finns mycket att tänka på innan du går och köper dig en båt. Du bör köpa en båt av rätt leverantör och ansluta dig till rätt charterbolag för at få så bra avkastning som möjligt på din investering.

Kalkyl

Exempel på hur en kalkyl kan se ut för en normal segelbåt:

Kalkylen är baserad på en eurokurs mot svenska kronan på 9,59 kr.

Du kan därmed få en årlig avkastning på mellan 3% och 4% på din segelbåt beroende på hur många år du ställer den till förfogande till charterbolaget. Betänk också att under dessa år har du kunnat nyttja båten till dina egna semestrar till ett värde av 345.240 kr på 6 år om du använder båten en vecka per år privat.

Detta är ett mycket bra och roligt sätt att investera sina pengar på. Man sprider sina risker genom att diversifiera sina olika investeringar. Detta är en investering som skiljer sig rejält mot de vanliga sätten att investera så som börsen, fastigheter, mark, guld osv.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.