Fredagsfyran #012 – Qviberg ny storägare i NRC

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Din veckodos av förvaltarbrevet är här! En lista med det viktigaste innehållet från den gångna veckan i ett sammanfattat format.

En aktie jag lär mig mer om – Öresund ny storägare i NRC Group. Under maj köpte Mats Qviberg via Öresund 600 000 aktier i det norska järnvägsbyggbolaget NRC Group. Aktierna köptes in till kursen 62 norska kronor styck. I ägarlistan hittar vi också den skickliga investerare Mats Andersson som förvaltar Nordeas småbolagsfond. Mats anses av många i branschen vara en av Sveriges absolut bästa stockpicker, hans fond äger drygt 3% av bolaget. Aktien är ned med 10% från årskiftet och investerare kan nu köpa in sig i bolaget till samma värdering som Qviberg.

En VD jag lyssnat på – Ulf Hedlundh om två aktier som flyger under radarn ( DI betald utgåva). Svolders VD Ulf Hedlundh berättar i onsdagen pappersutgåva att han tycker FM Mattsson Mora och Beijer Electronics flyger under radarn. Här berättar han varför aktierna har mer att ge:

”Vi var ankarinvesterare när FMM börsnoterades. Bolaget har en stark finansiell ställning och nettokassa. Förvärvet i Holland har påverkat kursen positivt. Aktiemarknaden har varit kritisk mot två sektorer; byggrelaterat och konsumentrelaterat. Ibland tycker vi att det är fel, såsom i fallet FMM”

”Beijer Electronics gynnas av trenden i automation och spårbunden trafik. Det bör kunna utvecklas väl. Ett krux är att man importerar delar, så den svaga kronan kan vara ett bekymmer. Men vår bedömning är att förbättringen som startade 2018 fortsätter”

Bok rekommendationer – Seth Gordin senaste bok rekommendationer. Om du letar efter böcker att läsa under semestern rekommenderar Seth Gordin några nya och gamla guldkorn. Jag håller med Seth om att Tiffani Bova bok Growth IQ: Get Smarter About the Choices that Will Make or Break Your Business är fantastisk!

Vilken bok ska ni läsa under sommaren? Maila gärna till [email protected] och berätta!

En intressant insynshandel – Millicoms VD köper aktier för 22 miljoner kronor. Den tidigare Liberty direktören och nuvarande Millicom-VD:n Mauricio Ramos köpet under veckan aktier för 23 miljoner kronor i telekom-operatören. Aktierna köptes in till kursen 54 dollar styck. Kursen är ned med några procent från årskiftet – dels på grund av den indragna affären med Liberty Latin America – och dels på grund av att Kinnevik meddelade planerarna att sälja av bolaget, 30 år efter att Jan Stenbeck var med och startade verksamheten.

Efter 20 år inom telekom branschen, varav 15 år inom Liberty gruppen tror vi att Mauricio Ramos har bra förutsättningar att värdera ett telekombolag. M&A är trots allt en vanlig företeelse inom branschen, ett exempel på det är Millicom förvärvar Telefónicas verksamhet i Panama, Costa Rica och Nicaragua tidigare under året. En affär som uppgick till omkring 15,4 miljarder kronor.

25% av Kinnevik substansvärde utgörs av Millicom-aktier. Kinneviks aktie handlas till drygt 20% rabatt mot substansvärdet vilket ger investerare en billigare möjlighet att exponering sig mot bolaget.

———

Jag önskar er alla en underbar midsommarhelg!

David

 

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.