Fem danska aktier med lågt P/E-tal 2021

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Den starka börsen 2021 har gjort att flera aktier stigit upp på nya All time high-nivåer, som i sin tur hat fått värderingarna att stiga. Något som är roligt för de personer som redan äger aktier, men mindre roligt för de investerare som fortfarande inte har köpt in sig på marknaden eller vill addera till sina positioner.

Även om börserna i Norden och i Danmark har stigit kraftigt finns det fortfarande ett par danska aktier med låga P/E-tal som också har en bra och starkt underliggande verksamhet. I den här texten listar jag  5 olika danska aktier med lågt P/E-tal som jag kommer hålla ett extra öga på under 2021. Här är min lista:

Fem aktier med lågt P/E-tal 2021.

Jutlander Bank – Har ett P/E tal kring 5 på aktiekursen 194 danska kronor. Jutlander Bank är en traditionell bank som bedriver  ett brett utbud av finansiella tjänster som berör pension, bostadslån, försäkring och kapitalförvaltning. Utöver levereras olika digitala finansiella tjänster inom Cash Management

Danske Bank – En välkänd bank för oss Svenskar med ett P/E-tal på knapp 7 vid aktiekursen 108 danska kronor. ”danskes” aktiekurs är fortsatt pressad av oroligheterna efter inblandning i penningtvättshärvan, vilket ger en attraktiv värdering.

Banken bedriver verksamhet i alla nordiska länder och har kontor i Ryssland, Nordamerika och Asien. Banken erbjuder lösningar för både privat- och företagskunder inom rådgivning, förvaltning, försäkring och lån. Bolagets huvudkontor ligger i Köpenhamn.

H+H International – utvecklar, tillverkar och säljer lättbetong. Bolaget har ett P/E-tal på 8,6 vid publiceringsdagen. H+Hs betong är framtagen för väggar i bostäder samt som lösningar i olika industribyggnader. Produktionen ligger runt om i Europa och Ryssland. Produktportföljen består av tunna block, paneler, förstärkta element för golv och väggar, samt bjälkar och överliggare.

Columbus –  är ett IT-bolag med ett P/E-tal på 9,65 vid publiceringen av den här texten. Bolaget erbjuder konsultation och lösningar inom digital transformation, molnbaserade lösningar, analysprogram samt diverse IoT lösningar. Verksamhet innehas på global nivå, med kunder som huvudsakligen återfinns inom detalj-, livsmedels- samt tillverkningsindustrin. Bolaget grundades 1990 och har sitt huvudkontor i Ballerup.

Pandora – Den världskända danska smyckestillverkaren Pandora är min sista aktie. Bolaget utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer handgjorda smycken under olika kollektioner och varumärken. P/E-talet är runt 11 vid aktiekursen 344 vilket är relativt lågt om vi jämför historiskt.

Dessa aktier handlar du enklast hos Avanza och Etoro

Tips:
Öppna konto gratis hos Avanza.se och Etoro.com/sv så kan du handla aktier courtagefritt. Hos Avanza får du ha max 50 000 kr på ditt konto för att handla aktier courtagefritt men hos Etoro är det obegränsat. Hos Etoro kan du dessutom handla med & utan hävstång i råvaror, index, valutor osv på stora delar av världens marknader.

Disclaimer: Etoro erbjuder bland annat CFD-handel. {etoroCFDrisk}% av privatpersoner som handlar via Etoro förlorar pengar när de handlar med CFD:s. Du bör överväga om du förstår hur CFD:s fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Vilka danska aktier äger ni?

David

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.