Börsnoterade bolag som erbjuder privatlån

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Idag finns det flertalet banker som erbjuder privatlån för den som är intresserad. Ett privatlån kan användas till vad som helst av eget tycke och behov. Exempel på vad ett privatlån kan användas för varierar men några exempel kan vara att renovera om bostaden, insatsen för den kommande bostadsköpet, för att täcka oförutsedda utgifter, köpa en bil, investera i aktier/fonder, samla andra smålån till ett stort lån eller extra pengar till den där efterlängtade utlandsresan. Att ta ett privatlån kan vara gynnsamt fast du har sparade pengar på bankkontot. Detta eftersom du kanske tänkt använda sparpengarna till annat eller vill ha dem som en säker buffert.

Investera i börsnoterade banker/företag som erbjuder privatlån

Några av de största börsnoterade bolag inom bankväsendet är Nordea, Swedbank, SEB, Resurs Bank samt Collector som samtliga erbjuder privatlån.

Privatlånen hos de börsnoterade bankerna som nämnts ovan kan skilja sig åt med räntor och använder sig av olika förmåner men i det stora hela har de flesta en liknande struktur på hur ett privatlån ska fungera.

Är du långsiktig på börsen så har investeringar i banker och kreditgivare historiskt sett gett fin avkastning över tid. Därav kan ett privatlån som tas från exempelvis en börsnoterad bank eller företag som du själv är kund hos ge en bra avkastning på pengarna du lånar över tid. Dessutom erbjuder många av de börsnoterade bankerna utdelningar som du kan ta del av. Desto mer pengar du har i en utdelningsaktie, desto mer kommer du få i utdelning. Dessa utdelningspengar kan du därefter välja att återinvestera i bolaget och utöka dina andelar av aktier. Tar vi börsnoterade banker som exempel så är de även oftast väldigt säkra investeringar då de är etablerade samt genererar ett stabilt kassaflöde bra fina utdelningar.

Regler för privatlån

För att du ska vara berättigad till ett privatlån krävs det att du fyllt 18 år. Dessutom måste du kunna försäkra dig om att du har en stadig inkomst samt vara kund hos banken du tar privatlånet ifrån. Du kan smidigt ansöka om ett privatlån online och om du uppfyllt kriterierna för att kunna ta privatlånet får du pengarna snabbt. Du har ofta även möjligheten att bestämma i hur många år återbetalningen ska fortlöpa. Detta kan variera från 1-12 år beroende på lånets storlek samt syfte och vilken bank du väljer att ta ditt privatlån ifrån.

Exempel på ränta för ett privatlån

Privatlån har i princip alltid rörlig ränta. När ett privatlån tas med rörlig ränta förhåller den sig till marknadsräntan som ändras var tredje månad. Den rörliga räntan sätts individuellt efter de ekonomiska förutsättningar som du har och kan variera beroende på vilken bank du väljer att ta privatlånet ifrån.

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.