Bolån utan fast anställning (Lista alla banker)

Bolån utan fast anställning

Det moderna svenska arbetslivet är föränderligt och en effekt av det är nya anställningsformer. Dagens samhälle är fullt av egenföretagande, projektanställningar, vikariat eller timarbete, för att nämna några. Faktum är att det är Sveriges vanligaste anställningsform, och frågan är varför inte du och de 450 000 andra svenskar i samma situation får ta ett bolån utan fast anställning?

I den här texten gå vi igenom alla banker som ger ut bolån som inte kräver att låntagaren har en fast anställning. Du kan redan nu jämföra alla dessa bankers ränta och storlek på lånet hos lånekoll.se

Varför är en fast anställning vid bolån så viktigt för exempelvis Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och länsförsäkringar? Det är naturligtvis viktigt för banken att vet hur mycket en person tjänar innan banken ger ut ett lån. Detta eftersom en stabil inkomst fungerar som en försäkring om att du kommer kunna betala tillbaka pengarna du lånat. Men bara för att en person inte har en fast anställning behöver det inte betyda att hon inte kan visa upp en stabil inkomst. I listan nedanför finns tre banken som alla godkänner bolån även om du inte har en fast anställning.

Lista: Alla bolån utan fast anställning

Nordax Bank. Den svenska nishbanken Nordax är en av de störta bankerna på nishade bolån. Nordax erbjuder både fast och rörlig ränta på bolån. Banken kräver inte fast anställning utan utgår istället på din betalningsförmåga. Nordax ränta är från 2.95% om du tecknar rörlig ränta.

Bluestep. Också en svenska nishbank, Bluestep erbjuder bolån oberoende av din anställningsform. Banken erbjuder både fast och rörlig ränta på ditt bolån. Lägsta rörliga ränta är 2.95% och du binder på 3 månader.

SBAB. Banken SBAB gör vissa undantag och godkänner bolån där låntagaren inte har en fast anställning. Banken kräver dock att minst en i hushållet har en permanent inkomst över tid. I vissa fall behöver också anställningen och inkomsten styrkas i form av anställningsintyg och lönespecifikationer.

Hos Lånekoll.se kan du jämföra Nordax, Bluestep och SBAB:s villkor, hur mycket du får låna och till vilken ränta.

Vad är en fast anställning?

Med fast anställning, eller som det egentligen heter tillsvidareanställning, avses att en anställd är anställd ”tillsvidare” utan att det finns någon bestämd tidpunkt då anställningen tar slut. En tillsvidareanställning måste sägas upp av arbetsgivaren eller arbetstagaren, för att upphöra och för att arbetsgivaren skall kunna säga upp en anställd från en tillsvidare anställning krävs att det föreligger ”saklig grund”. Ett exempel på saklig grund är brist på arbete.

Unionen berättar skillanden mellan de olika anställningsformerna.

Begreppet ”fast anställning” är ett uttryck som används i vardagligt språkbruk istället för tillsvidareanställning, som är den juridiska termen. Med begreppen fast anställning och tillsvidareanställning avses således samma sak även om tillsvidareanställning är den korrekta benämningen enligt den arbetsrättsliga lagstiftningen.