Bästa utdelningsportföljen 2020

Vilka är de bästa utdelningsaktierna för 2020 och hur ser min utdelningsportfölj ut? Det besvara jag här nedanför.

Att lista ut vilka aktier under en given period som har högst direktavkastning är något alla med ett excel-konto klarar av att göra.

Du delar priset på en aktie med hur mycket bolaget delar ut i utdelning per aktie och du har listat ut avkastningen.

Att en aktie under ett år givet år har en hög procentuell utdelning betyder inte det att akten är automatiskt det bästa alternativet för en utdelningsportfölj.

Bolaget kan till exempel gjort en engångs utdelning under året vilket kommer manipulerar siffrorna.

Som investerare är det viktigt att både överväger direktavkastningen och företagets välmående när du letar efter nya utdelning kandidater. Du vill hitta aktier som över tid både ökar vinsten och konsekvent höjer utdelningen. I listan nedanför har jag tagit fram 5 kandidater som jag tycker passar in på kriterierna ovanför.

Mina bästa utdelningsportfölj för 2020.

Björn Borg –  Alla som har följt börsen de senaste året vet att marknaden har varit väldigt pessimistiska till detaljhandeln. Vilket troligtvis är en anledning till den låga värderingen som Björn Borgs aktie har. Direktavkastningen ligger på 8%, vilket jag tycker är väldigt intressant då Björn Borg, till skillnad från många andra i sektorn, visar tillväxt. Deras svenska butiker växte vid senaste rapporteringen med 8%.

SEB – I en stabil utdelningsportfölj väljer jag alltid en eller flera av de stora bankerna. SEB har en direktavkastningen på 7,5% vilket är mycket attraktivt. Flera tycker är oroliga för att banken kommer behöva sänka utdelning i framtiden. Jag anser att mycket utav de negativa oroligheterna redan är inbakat i priset, samma gäller för de andra bankerna.

Volvo – Visst, Volvo ett cykliskt bolag så om du tror att vi snart är på väg in i en recession kanske inte det här är aktien för dig. Min uppfattning är dock att mycket negativt är redan inprisat i Volvos värdering och med en direktavkastning en bit över 6% blir Volvo min tredje aktie.

kindred Spelbolaget Kindred är mitt fjärde val. Bolaget lämnar ett tufft 2019 bakom sig, 2020 började dessvärre inte bättre. Bolaget kom nyligen (15e jan) med en vinstvarning och aktien är ned med 16% hittills i år. Bolaget tjänar dock bra med pengar och med en direktavkastning på dryga 6% och en potentiell uppsida i aktien tycker jag Kindred är lite extra spännande för 2020 och framåt.

Kameo – Är en plattform som gör det möjligt för investerare att låna ut kapital till företag som är i behov av kapital. Det kan handla om en ny byggnation eller att omfinansiera befintliga lån. Via kameo.se kan du få direktavkastning på 15% med utbetalningar varje månad. Högre direktavkastning än börsen.