Aktierna som Sveriges bästa förvaltare köper just nu

💡 Några snabba tips innan du läser:
Det är helt kostnadsfritt att öppna konton hos alla aktörerna nedan.

Handla aktier, fonder & mycket mer
- Avanza.se & Nordnet.se - Utnyttja båda deras gratis courtage-erbjudanden för nya kunder.
- Etoro.com/sv - alltid 0 kr i courtage på aktiehandel, oavsett kontots storlek. Etoro erbjuder även "copytrading" samt handel i valutor, CFD:s, index, råvaror osv både med & utan hävstång.
- Savr.com/sv - 30-50 % i rabatt på fondavgifter
(Minsta insättning = 100 kr).

Roliga & bra "alternativa" investeringar
- Savelend.se - låna ut pengar till privatpersoner & företag mot en fin ränta. (Minsta insättning = 500 kr).
- Sigmastocks.se - Starta ett ISK konto & låt Sigmastocks aktierobot välja ut aktier åt dig & förvalta aktieportföljen med hjälp av algoritmer. (Minsta insättning = 1 kr).

Några av Sveriges främsta fondförvaltare har nyligen valt att minska kassan för att fylla på med nya aktier i sina respektive portföljer. Vi har tittat närmare på fyra förvaltare som alla har två saker gemensamt: Deras fonder är inom kategorin “svenska småbolag” och har alla slagit genomsnittet med råge på ett års sikt. Vi har plockat russinen ur kakan och sammanställt vilka aktierna dessa toppförvaltare köper just nu. 

Spiltan småbolagsfond förvaltas av Pär Andersson och är en av Sveriges bästa fonden just nu, fonden har avkastningen 54% på ett år. Under tredje kvartalet har fonden tagit in IT-bolaget Lime Technologies som ett nytt innehav i fonden. Förvaltaren kommenterar köper i den senaste kvartalsrapporten.

”Cirka 80% av intäkterna kommer från Sverige men bolaget har en uttalad strategi att växa vidare i resten av Norden. Lime ökar kontinuerligt sin andel repetitiva intäkter, det vill säga abonnemang som idag utgör nästan 60%, vilket skapar stabilitet i intjäningen. Det i kombination med en stark balansräkning och strukturell tillväxt gör mig positiv till Lime Technologies” Skriver Pär Andersson. 

Jon Hyltner som förvaltar Enter Småbolag är en annan förvaltare som gjort sig förtjänt av uppmärksamhet. Fonden har avkastat 73% på ett år. Under september har förvaltaren valt att förvärva aktier i Swedencare AB som också är fondens största innehav. Köpet gjordes genom  en riktad emission som fonden enligt månadsrapporten deltog i. 

“Möjligheterna för Swedencare att via dessa förvärv kunna öka försäljningen av Swedencares egna sortiment inom dentalhälsa till veterinärssegmentet är stora och förbättrar tillväxtpotentialen.” Skriver Jon Hylter. 

Ytterligare en fond inom kategorin “Sverigefonder” som presterat bra är Lancelot Avalon, fonden har ökat med 54% på ett år. Förvaltaren Erik Bertilsson skriver i sitt månadsbrev att fonden förvärvat aktier i Q-linea, ett medicinteknikbolag som utvecklar produkter inom infektionsdiagnostik. 

Erik Bertilsson skriver “ Bolagets ledande produkt ASTar används för att snabbt kunna identifiera rätt antibiotikabehandling vid sepsis (”blodförgiftning”). Sepsis är ett akut och livshotande tillstånd som årligen orsakar över 500 000 dödsfall per år i EU och USA. ASTar förkortar tiden att fastställa rätt behandling med 24 – 48 timmar jämfört med dagens standardmetoder. Det ger chansen att rädda liv, minskar sjukhusens kostnader och undviker onödig användning av ej verksamma antibiotika”. 

Foto av författare
Joakim Ryttersson har mångårig erfarenhet bakom sig vad gäller investeringar i aktier, fonder och andra värdepapper. Joakim vill via denna hemsida sprida kunskap om investeringar och vad man ska tänka på för att bli en bättre investerare.

Tips på bra hemsidor där det är helt gratis att öppna konton:
1. Etoro.com/svHandla aktier helt utan courtage, valutor, råvaror osv både med och utan hävstång.
2. Savr.com/sv | Hitta över 1 600 fonder till 30 - 50 % rabatt. Ge inte bort dyra fondavgifter till bankerna!
3. Avanza.se | Erbjuder gratis courtage för nya kunder.
4. Savelend.se | Agera bank & låna ut pengar till privatpersoner mot en fin ränta.
5. Sigmastocks.se | Öppna ISK-konto & låt deras aktierobot välja ut aktier åt dig med hjälp av algoritmer.

Vill du få nyhetsbrev?

Vi kommer inte att spamma dig. Du kommer endast få mail när vi har något riktigt intressant och värdefullt att erbjuda.