Kategorier
Börs och aktier

Aktier med utdelning 4 gånger per år

Aktier med utdelning 4 gångar per år 2020. Som investerare förknippar jag ofta våren med att årets första kvartalsrapporter kommer in och att utdelningarna börjar trilla in på kontot. Bolagen har stängt sina böcker för det föregående året och en del av vinsten ska betalas ut till ägarna.

Majoriteten av de bolag som ger en utdelning till sina aktieägare gör det en gång per år, oftast under månaderna mars och april eller maj. Det finns dock aktier som delar ut kapital till ägarna mer frekvent än så – vilket kan vara fördelaktigt för den som uppskattar ett mer frekvent kassaflöde.

Utdelning varje månad

Vill du få utdelningar varje månad? Plattformar som Lendify ger investerare möjlighet att investera i onoterade projekt som ger 10-15% utdelning årligen med ränta varje månad. Ett bra alternativ till din noterade aktieportfölj. 

Fyra aktier med utdelning varje månad 

Hur stor del av vinsten som bolaget dela ut till sina aktieägare varierar och beror oftast på vilken fas företaget befinner sig i. Om företag är i en expansiv fas och investera mycket pengar i R&D eller marknadsföring kan styrelsen välja stryka utdelningen helt – då de bedömer att ägarna kommer få bättre avkastning genom att företaget återinvestera kapitalet i verksamheten, snarare än att dela ut den.

Nedanför har jag hittat fyra aktier som alla ger en hög direktavkastning med utdelning varje kvartal 2020.

Autoliv – Är den enda stora svenska aktier som ger en kvartalsvis utdelning. Även fastighetsbolaget Hemfosa hade tidigare kvartalsvisa utbetalning men efter att SBB köpte ut bolaget från börsen försvann den möjligheten. Autolivs direktavkastning är 3,18% och betalas ut vid slutet av varje kvartal.

PepsiCo – Har länge varit ett bra alternativ för investerare som jagar utdelningar. Pepsi har ökat sin utdelning årligen i 46 år i rad och fortsätter att leverera betydande utdelningstillväxt. Företagets sista utdelningsökning kom i maj 2019 och levererade en imponerande 15% utdelningsökning. Aktier ger 3,3% till nuvarande priser och handlar ungefär 20 gånger förra årets vinst.

AT&T Är ett amerikanskt multinationellt telekommunikationsbolag som rankas som det tredje största på den amerikanska marknaden. Aktien är en defensiv investering med ett förutsägbart kassaflöde. Efter bolagets senaste utdelningsökning med 2% delar AT&Ts aktie ut 0,52 dollar per kvartal. Det ger drygt 6% direktavkastning, ökningen var bolaget 34e årliga ökning i rad.

Apple – Är kanske inte är den första aktien du tänker på när du letar efter nya utdelningsaktier. Sedan Apple 2012 igen började att delat ut pengar till sina ägare har de snabbt och konsekvent ökat utdelning. Sedan 2012 har utdelningen ökar med 93%. Den senaste ökningen blev 16% upp från tidigare nivåer, vilket ger en kvartalsvis utdelning på 0,73 dollar per aktie.

David