Fredagsfyran #007

Veckans upplaga av fredagsfyran är här! En lista med det bästa innehållet vi samlat på oss från den gångna veckan i ett sammanfattat format.

1. En aktie vi lärt oss mer om
Biotage. Är sedan slutet av 2018 ett nytt innehav i Vegard Søraunet Sverigefond. Aktien har sedan årskiftet stigit med drygt 10 procent, i april valde Vedgard att ytterligare öka på innehavet. Vi tolkar det som att han tror att aktien har mer att ge vid 120-130 kronor spannet. Här är en kommentar från december 2018 om varför förvaltaren då tog in Biotage som ett nytt innehav i fonden ”Jag gillar bolagets nuvarande marknadsposition och ser stora tillväxtmöjligheter i nya segment och branscher som miljö och livsmedelssäkerhet. Med en stark topplinjetillväxt och marginalexpansion tror vi att beståndet har mer att gå på i framtiden”. 

2. En förvaltare vi lyssnat på 
Carl Armfelt i Börsrådet. (Dagens Industri). Om du har likvider på kontot och letar efter nya aktier rekommenderar Carl Armfelt att du tittar närmare på följande tre bolag: Sobi, Boule Diagnostics och Infront.

3. En person vi lärt oss mer om 
The Norwegian Billionaire Founder Of Viking Cruises (Video). Torstein Hagen är VD och grundare av Viktigt Cruice lines. Han startade bolaget vid 54 års ålder, tre år efter att han blivit diagnostiserad med prostatacancer. Varken dåliga affärer eller en cancer fick Torstein att ge upp – se videons första 30 sekunder och du kommer förstår varför, Torstein är en riktigt fajter och otroligt inspirerande att lyssna på. Framgångsrik eller inte, den här norrmannen bevisar framförallt att det aldrig är för sent att jaga en dröm – oavsett ålder eller vilka tidigare erfarenhet du har med dig i bagaget.

+ ”I dont like to make decisions. I like to set agendas. Once you have the agendas, once you have the facts the decisions make themselves ” Torstein Hagen.

4. Ett boktips vi följer upp 
Up the organization by Robert Townsend’s. Den här boken är en rekommendation från Torstein Hagen och är enligt honom en av hans favoritböcker. Här en kort beskrivning ”This groundbreaking book continues to remind us not to get mired in all those sacred organizational routines that stifle people and strangle both profits and profitability. He shows a way to humanize business and a way to have fun while making it all work better than it ever worked before”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *