Förvaltarbrevet v.17

Här är din veckodos av förvaltarbrevet, en sammanställning av vilka aktier Sveriges bästa investerare har köpt eller rekommenderat under veckan!

Per Trygg – SEB Sverige småbolag

Per Trygg har arbetat med kapitalförvaltning inom SEB-koncernen i elva år. Han håller titeln Chief investment officer över bankens nordiska småbolagsfonder och är också ansvarig förvaltare över den högpresterande småbolagsfonden SEB Sverige småbolag som avkastat drygt 120% på fem år.

I en något försenad månadsrapport för mars skriver Per Trygg att fondens största aktieköpen under perioden gjordes i Loomis, Lifco och Bonava, medan de största aktieförsäljningarna gjordes i Catena, Bure Equity och Addlife.

Fredrik Skoglund – Länsförsäkringar småbolag Sverige

Fredrik Skoglund är sedan knappt ett år tillbaka ansvarig förvaltare av Länsförsäkringar småbolag Sverige. Skoglund kommer senast från Handelsbanken som head of Nordic Small/Mid cap research. Förvaltaren har också arbetat som analytiker på SEB och Carnegie med fokus på bygg, fastigheter och small cap bolag.

Under den gånga veckan deltog Fredrik i Dagens Industris börsrådet och rekommenderade tre aktier. Sinch, Stillfront och Boozt – Fredrik tror att alla tre bolag har goda förutsättningar att generera ökade vinster under de kommande åren. I samma program deltog också Petter Löfqvist som är ansvarig för Danske Banks småbolagsfond – han rekommenderar Netent, Dustin och synthetic mr. Se inslaget här.

Mikael Svensson – C WorldWide Medical Small & Mid Cap

Mikael Svensson är en av Sveriges absolut vassaste förvaltare inom området för medicin och forskning. År 2008 tog Svensson över som ansvarig förvaltare av C WorldWide medical och under hans drygt tio år som ansvarig förvaltare har fonden avkastat mer än 3.5x vilket är mycket imponerande!

I veckan deltog Mikael Svensson i en podcast med Placera. Under en dryg timme pratar förvaltaren om hälsovårdssektorn och hälsovårdsaktier på börsen, framförallt de bolag fonden äger. Redaktionen på Placera har själva gjort bra time stamps för att enkelt kunna navigera i avsnittet. I slutet av intervjun diskuterar förvaltaren några av fondens största innehav, bland annat Oncopeptides och Celgene. Flera bra case för den som vill investera i sektorn. Lyssna på avsnittet här.

Erik Sellin – Balder/Privat

Erik Sellin är VD och största äger i fastighetsbolaget Balder. Erik har blivit en av Sveriges mest förmögna personer genom skickliga fastighetsaffärer och andra investeringar. Sellins omfattande aktieportfölj innehåller förutom Balder även storposter i bland andra TF Bank, Sagax, Evolution Gaming, Collector och Pandox.

Att läsa Erik Sellins VD-ord när Balder rapporterar är aldrig en besvikelse. I den första kvartalsrapporten för 2019 skriver Erik om Collector och varför han tror på en ljusare framtid för aktien”Collector fortsatte sin svit av ökat resultat, om än i långsammare takt än vad vi har varit vana vid. Bolaget har sedan starten 1999 årligen ökat resultatet och jag ser fortsatt ljust på dess framtid”

 

Förvaltarbrevet direkt till din inkorg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *